sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Skotlantilainen viskikakku




En ole vähän aikaan päivittänyt tätä blogia, mutta nyt kun joulu lähestyy, niin voikin laittaa taas kaikenlaista herkkua tänne, mitä tulee tehtyä. Nyt ollaan jo aika paljon leivottu pipareita, torttuja, sekä joulukakkuja. Eilen lauantaina tuli tehtyä Skotlantilainen viskikakku. Itselläni oli pari vuotta sitten resepti jonka olin koulusta saanut ja se oli kyllä todella hyvä. Nyt se on jo hävinnyt, joten piti etsiä netistä joku vastaava.... en oikein löytänyt mieleistä reseptiä, siksi oli pakko vähän improvisoida, mutta tuli kyllä lopputuloksesta ihan hyvä. Ehkä parempi kuin edelliset joulukakut, mitä olen tehnyt.

Itse tein silikonivuokaan tuon kakun, joten ei tarvinnut voidella vuokaa.
Tällaisen reseptin mukaan tein:

2,5 dl Rusinoita
1 dl viskiä
150g voita
2,5 dl fariinisokeria
3kpl kanamunia
1tl leivinjauhetta
150g suklaata
1ps kuivattuja aprikooseja
1 tlk ananasmurskaa
1prk kirsikoita
3dl vehnäjauhoja

1. Uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Paloittele suklaa ja aprikoosit pieniksi. 
3. Vatkaa kulhossa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. (Meille tuli pieni ongelma, kun oli vaan juoksevaa voita käytössä, joten oli hiukan vaikeaa, ja ei ihan vaahdoksi tullut, mutta ei se näköjään mitään haitannut.) + kanamunat. Tehtiin helpommalla tavalla, että ihan vaan keltuaiset ja valkuaiset sekaisin, vaikka tuossa ohjeessa oli, että pitäisi erotella.
Sekoita vähitellen  kaikki muut aineet paitsi kirsikat.
4. Kirsikat voi laittaa  vuoan pohjalle, koko kakkuseosta. Kumotaan sitten varovasti taikina vuokaan, paista kakkua n. tunti.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti